Zapekaná brokolica s cestovinou

Vítam vás pri ďaľšom recepte! Ako z názvu vyplýva, bude to zapekaná brokolica s celozrnnými cestovinami a s kuracím mäsom.

Na vianoce som od Lukiho dostala pozadia na fotenie blogu a veľmi sa z nich teším. Luki sa tešil hádam ešte viac, lebo skoro každý deň po príchode domov ma vítal s otázkou, či som ich už vyskúšala a niečo nafotila. Ja s malým Filipom na rukách som sa na neho väčšinou len nechápavo pozrela a odpovedala, že som sa nestihla ani poriadne najesť, nieto ešte nafotiť blog.  Konečne však prišiel ten čas, kedy som si všetko pekne naplánovala a s malým pomocníkom v nosiči sa nám podarilo nafotiť tento chutný recept.

No dosť bolo o mňe, vráťme sa späť k receptu. Ja som na prípravu použila kuracie mäso, ale kľudne môžete použiť aj morčacie. Ak nemáte po ruke ani jedno, tak môžete mäso nahradiť šunkou či slaninkou. Pre čisto vegetariánsku verziu odporúčam tofu, ktoré ani netreba dopredu restovať na panvici. Aj keď ja nie som veľkým fanúšikom cestovín, tieto celozrnné penne použité v recepte mi veľmi chutili! Ale opäť, je na vás aký druh cestovín zvolíte. Myslím, že ešte lepšie ako penne by mohli byť fusilli alebo farfalle.

zapekaná brokolica

zapekaná brokolica

zapekaná brokolica

 

zapekaná brokolica

 

Ingredincie

  • 1 brokolica
  • 250g cestovín
  • 200g kuracieho mäsa
  • 1 a 1/2 smotana na varenie
  • 3 vajíčka
  • 150 g tvrdého syra
  • 1ČL soli
  • 1/2 ČL čierneho korenia
  • 1/2 ČL talianskeho korenia (oregano, bazalka, majoránka)

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
  2. Cestovinu podľa návodu uvaríme
  3. Kým sa cestovina varí umyjeme si brokolicu a paríme do polomäkka približne 5 minút
  4. Mäso umyjeme, nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme a restujeme na panvici do mäkka
  5. V miske vyšľaháme vajíčka, pridáme smotanu, soľ, korenie, bylinky a dobre premiešame
  6. Do zapekacej misy vložíme uvarené cestoviny, brokolicu, mäso a zalejeme smotanovou zálievkou
  7. Vrch posypeme syrom a zapekáme približne 25-30 minút

Dobrú chuť!

zapekaná brokolica s cestovinou

 

 

 

You might also like

Comments (2)

  • Martina 6 mesiacov ago Reply

    Veľká vďaka za tvoje recepty! Som vo varení začiatočník a vždy keď hľadám normálny recept, nájdem samé bio gaps vegan, kde polovicu surovín ani nepoznám a v živote som o nich nepočula (tempeh s kvakou, heh?). Tvoje recepty sú super, polovicu som vyskúšala a na druhu polovicu sa chystám 🙂
    Nech sa ti darí!

    Majka 4 mesiace ago Reply

    Ďakujem Mati! Veľmi sa teším, že sa ti moje recepty páčia! 🙂

Leave a Reply