Pri kupovaní karfiolu mávam často veľké plány, ako z neho tentokrát pripravím niečo špeciálne, ako napríklad kari, no väčšinou to skončí pri polievke. A inak tomu nebolo ani tento krát, preto som sa rozhodla s vami recept na moju karfiólovú polievku aj zazdielať. Recept je veľmi jednoduchý, postačí vám pár ingrediencií a skvelá polievka je na svete.
Ako môžete vidieť v postupe, karfiol som najprv upiekla v rúre a následne spolu s ostantými ingredienciami rozmixovala ponorným mixérom. Varenie by bolo síce rýchlejšie, ale pečenie karfiolu dodá polievke znamenitú, krémovú chuť.
Vedeli ste, že karfiol?
- má vysoký obsah vlákniny a vody, preto je veľmi ľahko stráviteľný
- pravidelná konzumácia má priaznivé účinky na kardiovasculárny systém
- má vysoký obsah vitamínov (C, K, B6) a minerálov
- je nízkokalorický a podporuje trávenie


Ingrediencie
- 1 karfiol
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ
- korenie
- kmín
- zeleninový vývar/voda
Postup
- Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky
- Cibuľu ybavíme vrchnej šupky a rozkrojíme na polovice
- Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň karfiolové ružičky, cibuľu a neošúpaný cesnak
- Osolíme, okoreníme, pridáme trošku kmínu a jemne polejeme olivovým olejom
- Premiešame a pečieme v rúre vyhriatej na 175C 35-40 minút, do zlatohneda
- Po upečení zbavíme cibuľu a cesnak šupky a spolu s karfiolom a vývarom rozmixujeme do hladka. Ak nemáte vývar použite vodu, len polievku potom dochuťte soľou a korením
- Podávame s opraženým chlebíkom
Dobrú chuť!

No Comments