Karfiolová polievka

Pri kupovaní karfiolu mávam často veľké plány, ako z neho tentokrát pripravím niečo špeciálne, ako napríklad kari, no väčšinou to skončí pri polievke. A inak tomu nebolo ani tento krát, preto som sa rozhodla s vami recept na moju karfiólovú polievku aj zazdielať. Recept je veľmi jednoduchý, postačí vám pár ingrediencií a skvelá polievka je na svete.

Ako môžete vidieť v postupe, karfiol som najprv upiekla v rúre a následne spolu s ostantými ingredienciami rozmixovala ponorným mixérom. Varenie by bolo síce rýchlejšie, ale pečenie karfiolu dodá polievke znamenitú, krémovú chuť.

Vedeli ste, že karfiol?

  • má vysoký obsah vlákniny a vody, preto je veľmi ľahko stráviteľný
  • pravidelná konzumácia má priaznivé účinky na kardiovasculárny systém
  • má vysoký obsah vitamínov (C, K, B6) a minerálov
  • je nízkokalorický a podporuje trávenie

karfiolova polievka

karfiolova polievka

Ingrediencie

  • 1 karfiol
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • kmín
  • zeleninový vývar/voda

Postup

  1. Karfiol umyjeme a rozdelíme na ružičky
  2. Cibuľu ybavíme vrchnej šupky a rozkrojíme na polovice
  3. Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň karfiolové ružičky, cibuľu a neošúpaný cesnak
  4. Osolíme, okoreníme, pridáme trošku kmínu a jemne polejeme olivovým olejom
  5. Premiešame a pečieme v rúre vyhriatej na 175C 35-40 minút, do zlatohneda
  6. Po upečení zbavíme cibuľu a cesnak šupky a spolu s karfiolom a vývarom rozmixujeme do hladka. Ak nemáte vývar použite vodu, len polievku potom dochuťte soľou a korením
  7. Podávame s opraženým chlebíkom

Dobrú chuť!

karfiolova polievka

No Comments

Leave a Reply