Šťavnaté kuracie prsia na šampiónoch

kuracie prsia na šampiónoch

Keď som bola malá, nemala som rada huby. Zato zbierať ich po lese, to som obľubovala! Až v dospelosti som objavila čaro húb v kuchyni a medzi moje najobľúbenejšie patria jednoznačne šampióny. Sú veľmi jednoduché a rýchle na prípravu a v supermarketoch rastú aj v zime.. Dnešný recept na kuracie prsia na šampiónoch je tak ako ony samé, jednoduchý, rýchly a fakt dobrý! My sme ich mali s ryžou, no ako prílohu môžete zvoliť aj pečené či varené zemiaky.

Ingrediencie

  • 400g kuracích pŕs
  • olivový olej
  • 1 PL masla
  • 300g čerstvých šampiónov (najkrájané na tenké mesiačiky)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • 1 čl hladkej múky
  • 1dlc vývaru/vody
  • 1 dcl smotany na šľahanie
  • ryža/zemiaky ako príloha

Postup

  1. Osolené a okorenené kuracie prsia orestujeme na olivovom oleji z každej strany do zlata
  2. Hotové kuracie prsia odoberieme z panvice a dáme bokom
  3. Do tej istej panvice pridáme maslo, nakrájanú cibuľu a krátko restujeme
  4. Pridáme cesnak a šampióny, soľ, korenie, lužičku múky, premiešame, znova orestujeme a podlejeme vodou/vývarom
  5. Keď sú šampióny mäkké, pridáme aj smotanu, premiešame, krátko povaríme
  6. Kuracie prisa vrátime do omáčky a necháme postáť, aby sa chute spojili
  7. Podávame s varenou ryžou alebo pečenými zemiakmi

kuracie prsia na šampiónoch

Páči sa ti tento recept? Budem rada, ak mi o tom napíšeš do komentára 🙂

No Comments

Leave a Reply