Šťavnaté kuracie prsia na šampiňónoch

kuracie prsia na šampiňónoch

Keď som bola malá, nemala som rada huby. Zato zbierať ich po lese, to som obľubovala! Až v dospelosti som objavila čaro húb v kuchyni a medzi moje najobľúbenejšie patria jednoznačne šampiňóny. Sú veľmi jednoduché a rýchle na prípravu a v supermarketoch rastú aj v zime..:) Dnešný recept na kuracie prsia na šampiňónoch je tak ako ony samé, jednoduchý, rýchly a fakt dobrý! My sme ich mali s ryžou, no ako prílohu môžete zvoliť aj pečené či varené zemiaky.

Ingrediencie

  • 400g kuracích pŕs
  • olivový olej
  • 1 PL masla
  • 300g čerstvých šampiňónov (najkrájané na tenké mesiačiky)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • 1-2 čl hladkej múky 
  • 1dlc vývaru/vody
  • 1 dcl smotany na šľahanie
  • ryža/zemiaky ako príloha

Postup

  1. Osolené a okorenené kuracie prsia orestujeme na olivovom oleji z každej strany do zlata
  2. Hotové kuracie prsia odoberieme z panvice a dáme bokom
  3. Do tej istej panvice pridáme maslo, nakrájanú cibuľu a krátko restujeme
  4. Pridáme cesnak, šampiňóny, soľ, korenie a premiešame. Krátko orestujeme, aby šampiňóny chytili zlatú farbu, pridáme múku a  podlejeme vodou/vývarom
  5. Keď sú šampiňóny mäkké, pridáme aj smotanu, premiešame a krátko povaríme
  6. Kuracie prisa vrátime do omáčky a necháme postáť, aby sa chute spojili
  7. Podávame s varenou ryžou alebo pečenými zemiakmi
recept kuracie prsia na šampiňónoch
recept kuracie prsia na šampiňónoch

Páči sa ti tento recept? Budem rada, ak mi o tom napíšeš do komentára 🙂

Comments (2)

  • Tomáš Klubert 2 mesiace ago Reply

    Velmi velká bomba, ďakujem za recept ! ja som pridal ešte trošku strúhaného syra nakoniec zo smotanou (mal som prebytok :)) a myslím si že neuškodilo 🙂

    + ozdobené petržlenovou vňaťou (tiež bolo nazbyt :))

  • Lívia 2 týždne ago Reply

    Veľmi chutné! Ďakujem za recept 😊

Leave a Reply