Šalát z pečenej zeleniny

salat z pecenej zeleniny

Šaláty patria k našim obľúbeným letným jedlám. Ako sa však vonku schladzuje a prichádza jeseň, na chuť nám čoraz častejšie prichádzajú teplé jedlá. Presne také, ako tento šalát z pečenej zeleniny. Je zdravý, jednoduchý a ešte aj príjemne zahreje.

Ingrediencie šalát

  • 1/2 karfiólu
  • 3 mrkvy
  • 1 sladký zemiak (batát)
  • olivový olej
  • soľ, korenie, červená paprika
  • 200g vákuovo balenej cvikly
  • 1/2 konzervy cíceru
  • 100g syru feta
  • rukola

Ingrediencie jogurtový dressing

  • 1 biely Sabi jogurt
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 čl trstinového cukru
  • 1/2 čl soli
  • čierne korenie
  • 1 čl kurkumi

Postup

  1. Karfiól, mrkvu a batát očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky
  2. Preložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie
  3. Pridáme soľ, korenie, červenú papriku, štedro prelejeme olivovým olejom a poriadne premiešameC
  4. Takto ochutenú zeleninu dáme piecť do rúry vyhriatej na 190C na 20 minút
  5. Po 20 minútach zeleninu vyberieme z rúry, pridáme k nej cícer a nakrájanú cviklu a pečieme ďalších 10- 15 minút (čas pečenia prispôsobte svojej rúre)
  6. Kým sa zelenina pečie, pripravíme si jogurtový dressing
  7. V miske zmiešame jogurt s olivovým olejom, pridáme soľ, korenie, cukor a kurkumu. Poriadne premiešame a necháme odstát kým sa bude podávať zelenina
  8. Upečenú zeleninu podávame s jemne rozdrobenou fetu, granátovým jablkom, rukolou a jogurtovým dressigom.
  1. Dobrú chuť!
 salat z pecenej zeleniny

No Comments

Leave a Reply