Šaláty patria k našim obľúbeným letným jedlám. Ako sa však vonku schladzuje a prichádza jeseň, na chuť nám čoraz častejšie prichádzajú teplé jedlá. Presne také, ako tento šalát z pečenej zeleniny. Je zdravý, jednoduchý a ešte aj príjemne zahreje.
Ingrediencie šalát
- 1/2 karfiólu
- 3 mrkvy
- 1 sladký zemiak (batát)
- olivový olej
- soľ, korenie, červená paprika
- 200g vákuovo balenej cvikly
- 1/2 konzervy cíceru
- 100g syru feta
- rukola
Ingrediencie jogurtový dressing
- 1 biely Sabi jogurt
- 1 PL olivového oleja
- 1 čl trstinového cukru
- 1/2 čl soli
- čierne korenie
- 1 čl kurkumi

Postup
- Karfiól, mrkvu a batát očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky
- Preložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie
- Pridáme soľ, korenie, červenú papriku, štedro prelejeme olivovým olejom a poriadne premiešameC
- Takto ochutenú zeleninu dáme piecť do rúry vyhriatej na 190C na 20 minút
- Po 20 minútach zeleninu vyberieme z rúry, pridáme k nej cícer a nakrájanú cviklu a pečieme ďalších 10- 15 minút (čas pečenia prispôsobte svojej rúre)
- Kým sa zelenina pečie, pripravíme si jogurtový dressing
- V miske zmiešame jogurt s olivovým olejom, pridáme soľ, korenie, cukor a kurkumu. Poriadne premiešame a necháme odstát kým sa bude podávať zelenina
- Upečenú zeleninu podávame s jemne rozdrobenou fetu, granátovým jablkom, rukolou a jogurtovým dressigom.
- Dobrú chuť!

No Comments