V tieto chladné dni každému dobre padne teplá domáca polievočka. A to, že je aj zdravá a naozaj rýchla, to je k nej ako bonus. Túto rajčinovú polievku zvládne aj začiatočník, keďže jej príprava je veľmi jednoduchá. Tajnou ingredienciou, ktorá polievke dodáva znamenitú chuť a hustotu sú práve sušené paradajky. Ja som si ju obľúbila hneď po prvom raze, čo som ju jedla a dúfam, že tak isto ako mne, zachutí aj vám!
Ingrediencie
- 250 ml rajčinového pretlaku
- 5ks sušených paradajok
- 1 strúčik cesnaku
- 1 cibuľa
- olivový olej
- parmezán
- vývar alebo voda na podliate (na vývar môžete použiť bio zeleninový bujón)
- 1/2 ČL oregana
- 1/2 ČL bazalky
- korenie
- soľ


Postup prípravy
- Cibuľku nakrájame na malé kúsky a opražíme na panvici. Keď cibuľka začína chytať zlatý nádych, pridáme k nej na pásiky nakrájaný cesnak a nakrájané sušené paradajky.
- Keď už cibuľka spolu s cesnakom a paradajkami naberá krásnu červeno zlatú farbu, prilejeme k nim pretlak z paradajok a necháme zovrieť.
- Podlejeme vývarom alebo vodou
- Polievku osolíme, okoreníme, pridáme oregano a podľa potreby prilejeme vodu. Ja osobne mám rada, keď je polievka hustá, ale ak vy viac preferujete redšie polievky, tak len pridajte viac vody.
- Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným mixérom a prisypeme bazalku a oregano.
- Polievku podávame s nastrúhaným parmezánom alebo syrom, ktorý máte po ruke.
Dobrú chuť

Túto polievočku som pripravila frajerovi a odvtedy ma stále žiadal o repete toľkokrát, až to došlo k tomu, že som mu poslala recept, nech si ju robí doma aj sám:D
Haha Zuzi tak toto ma pobavilo! Teším sa, že vám chutila!!
Úžasná polievka! Veľmi nám chutila, sušené paradajky jej dali šmrnc. 🙂