Rýchla, chutná, rajčinová

V tieto chladné dni každému dobre padne teplá domáca polievočka. A to, že je aj zdravá a naozaj rýchla, to je k nej ako bonus. Túto rajčinovú polievku zvládne aj začiatočník, keďže jej príprava je veľmi jednoduchá. Tajnou ingredienciou, ktorá polievke dodáva znamenitú chuť a hustotu sú práve sušené paradajky. Ja som si ju obľúbila hneď po prvom raze, čo som ju jedla a dúfam, že tak isto ako mne, zachutí aj vám!

Ingrediencie

  • 250 ml rajčinového pretlaku
  • 5ks sušených paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • olivový olej
  • parmezán
  • 1 bio zeleninový bujón
  • 1/2 ČL oregana
  • 1/2 ČL bazalky
  • korenie
  • soľ

  

Postup prípravy

  1. Cibuľku nakrájame na malé kúsky a opražíme na panvici. Keď cibuľka začína chytať zlatý nádych, pridáme k nej na pásiky nakrájaný cesnak a nakrájané sušené paradajky.
  2. Keď už cibuľka spolu s cesnakom a paradajkami naberá krásnu červeno zlatú farbu, prilejeme k nim pretlak z paradajok a necháme zovrieť.
  3. Medzi tým si pripravíme “zeleninový vývar”. Ja v tomto prípade trošku improvizujem a bio zeleninový bujón len zalejem 2 dc horúcej vody. Keď je bujón rozpustený, pridám ho do hrnca k paradajkovému pretlaku.
  4. Polievku osolíme, okoreníme, pridáme oregano a podľa potreby prilejeme vodu. Ja osobne mám rada, keď je polievka hustá, ale ak vy viac preferujete redšie polievky, tak len pridajte viac vody.
  5. Nakoniec polievku rozmixujeme ponorným mixérom a prisypeme bazalku a oregano.
  6. Polievku podávame s nastrúhaným parmezánom alebo syrom, ktorý máte po ruke.

Dobrú chuť

Comments (2)

  • Zuzanči 2 mesiace ago Reply

    Túto polievočku som pripravila frajerovi a odvtedy ma stále žiadal o repete toľkokrát, až to došlo k tomu, že som mu poslala recept, nech si ju robí doma aj sám:D

    Majka 2 mesiace ago Reply

    Haha Zuzi tak toto ma pobavilo! Teším sa, že vám chutila!!

Leave a Reply