Recept na túto fantastickú petržlenovú polievku mám od mojej švagrinky Táničky a s jej povolením ho pridávam na blog. Prvý krát som ju jedli práve u nej a hneď sme sa do nej zamilovali. Zaváňa exotikou a je úplne iná ako bežné slovenské polievky, na ktoré sme zvyknutí. Vďaka petržlenu má jemne sladkastú príchuť a kokosové mlieko v kombinácii s kari korením jej dodáva nádhernú žltú farbu a výnimočnú chuť. Túto polievku vám odporúčam vyskúšať všetkými desiatimi a budem rada, ak mi vaše dojmi z nej napíšte dole do komentára.
Ingrediencie
- 700g petržlenu
- 800-900 ml vývaru (alebo vody)
- 1 konzerva kokosového mlieka
- 3 čl kari korenia
- soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Trúbu predhrejeme na 185 stupňov celzia
- Petržlen očistíme, nakrájame na polovice (po dĺžke) a dáme do pekáča
- Podlejeme 300ml vývaru a necháme piecť, kým petržlen nezmäkne (cca 30minút). Ak podlievame vodou, petžlen poriadne osolíme a jemne okoreníme
- Keď je petržlen mäkký, pridáme do pekáča konzervu kokosového mlieka a kari korenie a necháme piecť kým kokosové mlieko nezovrie (cca 15 minút)
- Pekáč vyberieme z trúby, obsah pekáča premiestnie do hrnca, pridáme zvyšok vývaru a všetko spolu rozmixujeme na hladký krém. Ak sa nám zdá krém príliš hustý, pridáme viac vody
- Polievku podľa chute dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať ozdobené kyslou smotanou



No Comments