Pečený karfiol so zemiakmi

peceny_karfiol_so_zemiakmi

Karfiól patrí medzi moje obľúbene zeleniny. Úprimne, úplne najradšej ho mám vyprážaný, ale kedže obalovanie a aj samotné vyprážanie veľmi nemusím, najčastejšie ho pripravujem práve pečený v rúre. Je to oveľa jednoduchší a aj zdravší spôsob prípravy a u nás doma ho všetci vrátane detí veľmi obľubujeme. Na jeho prípravu vám postačí zopár ingrediencií , ktoré s veľkou pravdepodobnosťou aj máte doma. Pečený karfiól mlžete pripraviť klasicky nakrájaný na ružičky, ale veľmi dobre chutí a vyzerá aj nakrájaný na tkz. karfiólové steaky.

Ingrediencie

  • 1 karfiol
  • 100ml olivového oleja
  • 1 čl soli
  • 1 čl červenej papriky
  • 1 čl oregána
  • čierne korenie

Príloha:

  • sladký zemiak
  • konzumné zemiaky
  • olivový olej, soľ, korenie

Jogurtový dressing

  • 150ml kyslej smotany Sabi
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • bazalka

Postup:

  • Najprv si pripravíme zemiaky, ktoré ošúpeme, nakrájame na tenké mesiačiky
  • Dáme ich na plech, polejeme olivovým olejom, osolíme, okreníme, posypeme červenou paprikou a premiešame
  • V miske zmiešame olivový olej so soľou, korením, cervenou paprikou a bazalkou
  • Karfiól nakrájame popri hlúbiku, aby nám vznikli “steaky”
  • Dáme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme z každej strany olivovým olejom
  • Karfiól spolu so zemiakmi dáme piecť do rúry vyhriatej na 180C na 40 minút
  • Kým sa karfiól so zemiakmi pečie, pripravíme si smotanový dresing
  • Smotanu zmiešame s olivovým olejom, pretlačným cesnakom, soľou a bazalkou
  • Upečený karfiól podávame s pečenými zemiakmi a smotanovým dressingom

Dobrú chuť!

peceny_karfiol_so_zemiakmi

No Comments

Leave a Reply