Karfiól patrí medzi moje obľúbene zeleniny. Úprimne, úplne najradšej ho mám vyprážaný, ale kedže obalovanie a aj samotné vyprážanie veľmi nemusím, najčastejšie ho pripravujem práve pečený v rúre. Je to oveľa jednoduchší a aj zdravší spôsob prípravy a u nás doma ho všetci vrátane detí veľmi obľubujeme. Na jeho prípravu vám postačí zopár ingrediencií , ktoré s veľkou pravdepodobnosťou aj máte doma. Pečený karfiól mlžete pripraviť klasicky nakrájaný na ružičky, ale veľmi dobre chutí a vyzerá aj nakrájaný na tkz. karfiólové steaky.
Ingrediencie
- 1 karfiol
- 100ml olivového oleja
- 1 čl soli
- 1 čl červenej papriky
- 1 čl oregána
- čierne korenie
Príloha:
- sladký zemiak
- konzumné zemiaky
- olivový olej, soľ, korenie
Jogurtový dressing
- 150ml kyslej smotany Sabi
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- bazalka
Postup:
- Najprv si pripravíme zemiaky, ktoré ošúpeme, nakrájame na tenké mesiačiky
- Dáme ich na plech, polejeme olivovým olejom, osolíme, okreníme, posypeme červenou paprikou a premiešame
- V miske zmiešame olivový olej so soľou, korením, cervenou paprikou a bazalkou
- Karfiól nakrájame popri hlúbiku, aby nám vznikli “steaky”
- Dáme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme z každej strany olivovým olejom
- Karfiól spolu so zemiakmi dáme piecť do rúry vyhriatej na 180C na 40 minút
- Kým sa karfiól so zemiakmi pečie, pripravíme si smotanový dresing
- Smotanu zmiešame s olivovým olejom, pretlačným cesnakom, soľou a bazalkou
- Upečený karfiól podávame s pečenými zemiakmi a smotanovým dressingom
Dobrú chuť!

No Comments