Mám rada, keď občerstvenie nie len výborne chutí, ale aj krásne vyzerá. Tak ako v prípade týchto obložených chlebíčkov. Skvelo sa hodia na rôzne príležitosti, či už rodinné oslavy, návštevy, Silvesterovské párty.. Alebo len tak, keď máte chuť 😀 Niekedy, keď mi už dochádza fantázia čo pripraviť na večeru, siahnem práve po recepte na obložené chlebíčky. Všetky druhy máme veľmi radi, no medzi moje najobľúbenejšie určite patria chlebíčky s avokádom a cviklovým hummusom. Sú také exotické, ľahké, zdravé..
Čo sa týka náročnosti prípravy chlebíčkov, nemusíte sa vôbec obávať. Recepty na obložené chlebíčky sú veľmi jednoduché a suroviny môžete kombinovať podľa vašej chute (napríklad na avokádovú pomazánku sa výborné hodí aj saláma, šunka alebo rajčiny..)
Zopár tipov ku chlebíčkom
- ingrediencie v jednotlivých receptoch sú vyrátané na 1/2 drevorubačskej bagety a vyjde vám z nich približne 8 chlebíčkov
- drevorubačskú bagetu môžete zameniť za iné, vami preferované pečivo (poprípade za rožky a urobiť len malé jednohubky/ kanapky)
- obložené chlebíčky skladujte v chladničke
- vákuovo balenú cviklu na cviklový hummus kúpite napríklad v Lídli
Recept: Obložené chlebíčky s proscuittom

Ingrediencie:
- 1/2 drevorubačskej bagety
- bylinkový cream cheese
- 100g proscuitta alebo inej kvalitnej šunky
- feta alebo iný druh syra podľa chute
- rajčiny alebo iná zelenina (uhorka, olivy..)
Postup
- Pečivo natrieme bylinkovým cream cheesom alebo iným rozotierateľným syrom
- Postupne vrstvíme proscuitto, syr a nakoniec rajčiny

Recept: Chlebíčky s avokádom 1
Ingrediencie
- 1/2 drevorubačskej bagety
- 1 ks mäkké avokádo
- 1 čajová lyžička štavy z citróna
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- korenie
- feta syr na posypanie
Postup
- Mäkké avokádo roztlačíme vidličkou
- Pridáme šťavu z cintróna, roztlačený cesnak, soľ, korenie a premiešame
- Avokádovú pomazánku vrstvíme na nakrájanú drevorubačskú bagetu a nakoniec posypeme podrveným feta syrom

Recept: Bryndzová pomazánka
Ingrediencie:
- 1/2 drevorubačskej bagety
- 125g bryndze
- 50g masla
- rasca podľa chute
- 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
- jarná cibuľka
Postup
- V miske zmiešame bryndzu so zmäknutým maslom, červenou paprikou a rascou
- Bryndzovú pomazánku natrieme na pečivo a posypeme na kolieska nakrájanou jarnou cibuľkou

Recept: Cviklový hummus
Pri recepte na cviklovú pomazánku (hummus) sú ingrediencie prepočítané na jednu celú bagetu
Ingrediencie:
- 1 drevorubačská bageta
- 300g vákuovo balenej cvikly
- 100g cíceru (uvareného alebo z konzervy)
- 2 PL olivovéo oleja
- 1/2 PL citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- čerstvá mäta
- reďkovka na dekoráciu
Postup
- Pomocou ponorného mixéru alebo nutribulletu rozmixujeme cícer s olivovým olejom
- Pridáme cviklu, cesnak, citrónovú šťavu, soľ, korenie a opäť zmixujeme
- V štedrej vrstve natrieme na pečivo
- Podávame ozdobené čerstvou mätou a reďkovko (ps: Čerstvá mäta je dôležitá ingrediencia nie len ako dekorácia :))

Recept: Capresse obložené chlebíčky (chlebíčky s mozzarelou a paradajkami)
Ingrediencie:
- 1/2 drevorubačskej bagety
- maslo
- 200g mozzarely
- 3-4 väčšie rajčiny
- soľ
- čerstvá alebo sušená bazalka
Postup
- Rajčiny aj mozzarellu nakrájame na krúžky
- Pečivo natrieme maslom a striedavo vrstvíme rajčiny s mozzarelou
- Osolíme a posypeme bazalkou

Recept: Avokádové chlebíčky 2
Ingrediencie
- 1/2 drevorubačskej bagety
- bylinkový cream cheese
- 1 ks mäkké avokádo
- 2 ks uvarené vajcia na tvrdo
- soľ
- korenie
Postup
- Vajcia uvaríme na tvrdo
- Mäkké avokádo zbavíme šupky a nakrájame na tenké pásiky
- Uvarené a vychladnuté vajíčka ošúpeme a nakrájame
- Pečivo natrieme cream cheesom, pridáme nakrájané avokádo, vajíčko a posolíme


No Comments