Hľadáte rýchle a chutné jedlo, ktoré uspokojí vaše chute počas rušného pracovného týždňa? Vyskúšajte tento kurací stir fry, alebo inak kurací wok! S pestrou zmesou zeleniny, mäkkých kúskov kuracieho mäsa a lahodnej ázijskej omáčky je kuracie stir fry výborné a chutné jedlo, ktoré si môžete ľahko prispôsobiť podľa svojich chuťových preferencií. V tomto príspevku sa s vami podelíme o jednoduchý a ľahký recept na kuracie stir fry (kurací wok), ktorý si pripravíte rýchlo a jednoducho!
Ingrediencie kuracie stir fry:
- 250g Mie rezance
- 80 ml vývaru (alebo vody)
- 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 2 polievkové lyžice teriyaki omáčky
- 1 polievková lyžica sézamového oleja
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 3 listy mangoldu
- hrsť zelenej fazuľky
- 2 kuracie prsia
- 2 mladé cibuľky
- olej
- soľ
- korenie
Postup kuracie stir fry
- V miske zmiešame vývar so sójovou omáčkou, teriyaki omáčkou (môžeme nahradiť no fish omáčkou), sezamovým olejom a kukuričným škrobom
- Mie rezance uvaríme podľa postupu, zlejeme a jemne prelejeme rastlinným olejom, aby sa nezlepili
- Cesnak nakrájame na malé kocky, mrkvu na tenké pásiky na štýl julienne, mangold nakrájame na kocky a zelenú fazuľku zbavíme koncov a prekrojíme pozdĺžne
- Kuracie prsia umyjeme, a nakrájame na tenké pásiky
- Na panvici rozohrejeme rastlinný olej, pridáme cesnak a restujeme približne 1 minútu
- K cesnaku pridáme kuracie mäso a restujeme ďalšie 2-3 minúty
- Pridáme zvyšnú zeleninu (okrem mladej cibuľky), premiešame a restujeme, kým je mäso prepečené a zelenina zmäknutá, no stále chrumkavá
- Pridáme uvarené rezance, zalejeme pripravenou omáčkou, premiešame a necháme restovať, kým omáčka nezhustne približne 3 minúty
- Podľa chuti dochutíme sójovou omáčkou a podávame ozdobené nakrájanou mladou cibuľkou

Tipy k receptu:
- Tento recept môžete upraviť pridaním alebo nahradením zeleniny podľa svojich preferencií. Medzi ďalšie skvelé možnosti patrí červená paprika, brokolica, či mladý hrášok
- Ak chcete ušetriť čas, môžete si zeleninu pripraviť vopred a uchovávať ju v chladničke, kým nebudete pripravení na varenie.
- Pre extra chuť môžete pred podávaním posypať hotové jedlo opraženými sezamovými semienkami alebo nasekanou zelenou cibuľkou
- Ak dávate prednosť pikantnejšiemu jedlu, môžete do zmesi omáčok pridať trochu kúskov chilli papričky alebo omáčky sriracha
- Nezabudnite kuracie mäso nakrájať na tenké plátky, aby sa rýchlo uvarilo a zostalo mäkké. Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná, aby bol výsledok šťavnatejší
- Ak by ste si stir fry chceli pripraviť vo vegetaríanskej verzii, môžete kuracie mäso nahradiť opraženým tofu


No Comments