Kuracie stir fry so zeleninou

kuracie_stir_fry

Hľadáte rýchle a chutné jedlo, ktoré uspokojí vaše chute počas rušného pracovného týždňa? Vyskúšajte tento kurací stir fry, alebo inak kurací wok! S pestrou zmesou zeleniny, mäkkých kúskov kuracieho mäsa a lahodnej ázijskej omáčky je kuracie stir fry výborné a chutné jedlo, ktoré si môžete ľahko prispôsobiť podľa svojich chuťových preferencií. V tomto príspevku sa s vami podelíme o jednoduchý a ľahký recept na kuracie stir fry (kurací wok), ktorý si pripravíte rýchlo a jednoducho!

Ingrediencie kuracie stir fry:

  • 250g Mie rezance
  • 80 ml vývaru (alebo vody)
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice teriyaki omáčky
  • 1 polievková lyžica sézamového oleja
  • 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 3 listy mangoldu
  • hrsť zelenej fazuľky
  • 2 kuracie prsia
  • 2 mladé cibuľky
  • olej
  • soľ
  • korenie

Postup kuracie stir fry

  1. V miske zmiešame vývar so sójovou omáčkou, teriyaki omáčkou (môžeme nahradiť no fish omáčkou), sezamovým olejom a kukuričným škrobom 
  2. Mie rezance uvaríme podľa postupu, zlejeme a jemne prelejeme rastlinným olejom, aby sa nezlepili
  3. Cesnak nakrájame na malé kocky, mrkvu na tenké pásiky na štýl julienne, mangold nakrájame na kocky a zelenú fazuľku zbavíme koncov a prekrojíme pozdĺžne
  4. Kuracie prsia umyjeme, a nakrájame na tenké pásiky
  5. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej, pridáme cesnak a restujeme približne 1 minútu
  6. K cesnaku pridáme kuracie mäso a restujeme ďalšie 2-3 minúty
  7. Pridáme zvyšnú zeleninu (okrem mladej cibuľky), premiešame a restujeme, kým je mäso prepečené a zelenina zmäknutá, no stále chrumkavá
  8. Pridáme uvarené rezance, zalejeme pripravenou omáčkou, premiešame a necháme restovať, kým omáčka nezhustne približne 3 minúty
  9. Podľa chuti dochutíme sójovou omáčkou a podávame ozdobené nakrájanou mladou cibuľkou
kuracie_stir_fry

Tipy k receptu:

  • Tento recept môžete upraviť pridaním alebo nahradením zeleniny podľa svojich preferencií. Medzi ďalšie skvelé možnosti patrí červená paprika, brokolica, či mladý hrášok
  • Ak chcete ušetriť čas, môžete si zeleninu pripraviť vopred a uchovávať ju v chladničke, kým nebudete pripravení na varenie.
  • Pre extra chuť môžete pred podávaním posypať hotové jedlo opraženými sezamovými semienkami alebo nasekanou zelenou cibuľkou
  • Ak dávate prednosť pikantnejšiemu jedlu, môžete do zmesi omáčok pridať trochu kúskov chilli papričky alebo omáčky sriracha
  • Nezabudnite kuracie mäso nakrájať na tenké plátky, aby sa rýchlo uvarilo a zostalo mäkké. Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná, aby bol výsledok šťavnatejší
  • Ak by ste si stir fry chceli pripraviť vo vegetaríanskej verzii, môžete kuracie mäso nahradiť opraženým tofu
kuracie_stir_fry
kuracie_stir_fry

No Comments

Leave a Reply