Naparovací hrniec je ideálnym pomocníkom v kuchyni, ak chcete pripraviť super rýchle a zdravé jedlo. Ďalšou výhodou je, že jedlo nie je vysušené, ale naopak šťavnaté a stratí aj menej vitamínov ako napríklad keď ho varíme. Pre mňa najväčším plusom varenia na pare je, že s ním nie je skoro žiadna starosť. Napríklad do jednej vrstvy dám umyté a osolené mäso, do druhej zeleninu a už sa viac nestarám. Na hrnci si nastavím časovač, po skončení ktorého sa hrniec sám vypne a ja mám hotovú večeru.
Aj keď úprimne, v parnom hrnci nevaríme až tak často, myslím si, že ho oceníme hlavne pri deťoch, kedy nebude čas na žiadne fancy kreácie. Takže, ak máte malé deti, vrelo odporúčam kúpu takéhoto zázraku. Podľa mňa je to ideálny spôsob, ako pripraviť deťom papať a nenarobiť sa pri tom 🙂
No a ak deti nemáte, tak aj tak ho odporúčam 😀
Čo sa týka samotného receptu, je naozaj veľmi jednoduchý. Ja som ako prílohu k mäsku zvolila jarný zeleninový šalát, ale kľudne môžete spolu s mäsom spariť akúkoľvek zeleninu a nemusíte sa ďalej rozkladať so šalátom. Mäso na pare je najlepšie čerstvé, kým je ešte šťavnaté, lebo na druhý deň už má tendenciu trochu zoschnúť.

Ingrediencie – mäso
- 2 kuracie prsia
- soľ
- korenie
- provensálske bylinky
Ingrediencie – šalát
- ľadový šalát
- cherry rajčiny
- červená a zelená paprika
- reďkovky
- mladá cibuľka
- olivy
- sušené paradajky
- olivový olej
- soľ
- citrón


Postup – mäso
- Kuracie mäso poriadne vyumývame, osolíme, okoreníme a jemne posypeme provensálskymi bylinami
- Mäšo vložíme do parného hrnca, nastavíme časovač a necháme pariť
Postup – šalát
- Zeleninu umyjeme, nakrájame na malé kúsky a dáme do misy
- Šťavu z pólky citróna zmiešame s 3 lyžicami olivového oleja, štipkou soli a korenie a poriadne premiešame
- Dresing zmiešame so šalátom a podávame s hotovými kuracími prsiami
Dobrú chuť 🙂


No Comments