Kari kuracie na kokosovom mlieku

Ahojte a vitajte pri ďalšom recepte!

Dnes som si pre vás pripravila recept na kari kuracie s kokosovým mliekom! Neviem ako pre vás, ale na mňa vždy pôsobili recepty ázijskej kuchyne a ešte k tomu s kokosovým mliekom ako veľká neznáma. Vyrastala som v rodine, kde maminka varila dookola tie isté jedlá a.k.a pečené kura, segedín, rezníky…proste typická slovenská kuchyňa, v ktorej sa o kokosovom mlieku ani nepočulo.

Prvý krát som jedla kari kuracie s kokosovým mliekom keď sme boli s manželom (v tom čase ešte len priateľom) na večeri v Budapešti. Brutál nám to obom chutilo a hneď ako sme sa vrátili z výletu som kúpila kokosové mlieko, že to teda vyskúšam. No konzerva pekne odpočívala v špajzi zo dva roky a až minulý mesiac som sa rozhodla môj plán na kuracie kúsky s kokosovým mliekom zrealizovať. Skombinovala som viacero receptov a tu vám predstavujem podľa môjho názoru tú najchutnejšiu a zároveň najjednoduchšiu verziu.

Tiež by som rada spomenula zopár zdraviu prospešných benefitov kokosového mlieka. Kokosové mlieko je plné zdravých tukov, ktoré znižujú vysoký krvný tlak, udržiavajú cievy pružné a elastické, znižujú cholesterol. Kokosové mlieko taktiež napomáha tráveniu, zlepšuje problémy s nafúkaním a celkovo zlepšuje imunitný systém.  Aj vám lepšie chutí, keď viete že je jedlo ešte aj zdravé?:)

A ešte zopár užitočných rád!

  1. Nezabudnite na koriander! Dodá celému jedlu úplne inú, exotickú chuť. Ja som ho kúpila v mini kvetináčiku v Kaufladne a stál len 1,19 čo mi príde na čerstvú bylinku veľmi dobrá cena. Tiež som ho videla v Bille, ale tam už bol drahší.
  2. Jedno kokosové mlieko som kúpila v Kauflande a jedno v Lidli. Keď som použila to z kauflandu, tak bolo celé jedlo také jemnejšie, pretože KM bolo akoby som povedala, menej “rich”. To z Lidlu bolo zase výraznejšie, také viac krémové ale tiež malo celé jedlo výraznejšiu kokosovú arómu. Pre viac chutilo to jemnejšie z Kauflandu ale môjmu manželovi zase to krémovejšie z Lidlu, takže je to už na vás čo vám viac chutí.
  3. Ak máte kozervu s KM uloženú na chladnom mieste, kokosové mlieko tak zhustne, že sa s ním nebude dať pracovať. V tomto prípade vložte celú plechovku do hrca s horúcou vodou a ono sa rozpustí a opäť nadobudne tekutú formu.

Ingrediencie:

1 cibuľka

1 červená paprika

3 strúčiky cesnaku

2 PL olivového oleja

3 kuracie prsia

2 PL kari prášku

1 ČL sušeného zázvoru (alebo čerstvého na malé kúsky nakrájaného zázvoru)

1 konzerva kokosového mlieka

1 PL šťavy z limetky

čerstvý koriander

korenie

soľ

Postup:

1. Cibuľku a cesnak nakrájame nadrobno, červenú papriku na kocky

2. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľku, cesnak a papriku a restujeme 3-4 minúty

3. Pridáme  a kocky nakrájané kuracie prsia a restujeme 5 minút

4. Pridáme koreniny a restujeme ďalšiu minútu

5. K mäsku pridáme konzervu kokosového mlieka a varíme cca 5 minút, kým je mäsko mäkké

6. Nakoniec pridáme šťavu z limetky a podľa chute môžeme pridať aj hnedý cukor a viac soli či korenia

7. Posypeme čerstvým koriandrom a dávame s ryžou a šalátom

Dobrú chuť!

Majka

You might also like

Comments (5)

  • Silvia 11 mesiacov ago Reply

    Mňamka, uvarila som manželovi aj svokrovcom v Taliansku, výborne! Všetci si pochvaľovali. Koriander trošku silný, ten som nechala nakoniec bokom 🙈

    Majka 10 mesiacov ago Reply

    Tak to sa veľmi teším že chutilo! Jasné úplne beriem, ten koriander je naozaj dosť výrazný!

  • Andie 5 mesiacov ago Reply

    Taaak toto je úplna pecka!! Už som to varila druhýkrát a veľmi nám to chutí 🙂 Určite sa k tomuto receptu rada vrátim.

    Majka 5 mesiacov ago Reply

    Jeej parada Adi, to ma teší! 🙂

  • Veronika 5 mesiacov ago Reply

    Veľmi obľubujem exotické chute a toto neskutočne zapasovalo do môjho receptára 🙂 odskúšané niekoľkokrát a asi nikdy ma to neomrzí! prvýkrát ochutnané priamo od majiteľky blogu 🙂 Ďakujeem.

Napísať odpoveď pre Andie Cancel Reply