Karfiolové kari s kokosovým mliekom

Karfiolové kari s kokosovým mliekom

Medzi naše najobľúbenejšie jedlá jednožne patrí kari kuracie na kokosovom mlieku. Pripravujem ho veľmi často, pretože kombináciu kari a kokosového mlieka milujeme. Ale keďže nie každý je mäso, rozhodla som sa pripraviť vám vegetariánsky recept na kari s kokosovým mliekom a to karfiolové kari. Recept je to veľmi jednoduchý a rýchly, zvládne ho aj začiatočník v kuchyni. Dúfam, že sa vám podarí a že vám bude karfiolove kari chutiť tak veľmi ako nám.

Ingrediencie karfiolové kari

  • olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 konzerva kokosového mlieka
  • voda na podliatie
  • 2 ČL kari korenia
  • 1/2 ČL kurkumi
  • soľ, korenie
  • 1 menší karfiol (cca 600g)
  • 4 mrkvy
  • 50g kešu orechov a čerstvý koriander/mäta na dochutenie (môžete vynechať)
  • ryža ako príloha

Postup karfiolové kari

  1. Uvaríme si ryžu podľa návodu
  2. V hlbokej pancvici rozpálime olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme 3-4 minúty
  3. Pridáme kurkumu, kari korenie, soľ a korenie a premiešame
  4. Umytý karfiol rozdelíme na menšie ružičky a spolu s na kocky nakrájanou mrkvou pridáme k na panvicu
  5. Krátko orestujeme, podlejeme vodou a dusíme približne 10 minút
  6. Po 10 minútach zeleninu zalejeme kokosovým mliekom, premiešame a necháme variť kým zelenina nezmäkne (cca ďalších 10 minút)
  7. Nakoniec pridáme kešu orechy, dozdobíme čerstvým koriandrom alebo mätou a podávame s ryžou

Zopár užitočných rád k receptu

  • Ak máte kozervu s kokosovým mliekom uloženú na chladnom mieste, kokosové mlieko tak zhustne, že sa s ním nebude dať pracovať. V tomto prípade vložte celú plechovku do hrca s horúcou vodou a ono sa rozpustí a opäť nadobudne tekutú formu.
  • Namiesto mrkvi môžete použiť aj inú zeleninu, ako napríklad cícer či červenú papriku

Dobrú chuť!

Karfiolové kari s kokosovým mliekom
Karfiolové kari s kokosovým mliekom

No Comments

Leave a Reply