Jednoduchý kokosový cheesecake

jednoduchý kokosový cheesecake

Cheesecaky patria medzi moje obľúbené zákusky. Sú jednoduché no zároveň pôsobia veľmi slávnostne. Na cheesecaku sa mi páči, že sa s ním dá do nekonečna experimentovať a vymýšlať nové príchute. Taká klasika je u nás karamelový cheesecake, no keďže ja mám veľmi rada kokos, dlho ma lákolo vyskúšať práve kokosový cheesecake. Tak som sa do toho pustila a vznikol z toho tento recept na jednoduchý a pomerne zdravý kokosový cheesecake. Dúfa že saV cPo pár pokusoch som prišla na som sa vyskúšať kokosový cheesecake. Je výborný, taký svieži, pripomínajúci leto Vyšiel parádnePodarilo sa a som rada, že vám sa s vami môže podeliť aj o recept.

Ingrediencie korpus

  • 80g ďatlí
  • 3/4 hrnčeka (90g) orechov
  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 3 PL strúhaného kokosu
  • 50g masla
  • štipka soli

Ingrediencie krém

  • 350g cream cheese
  • 1dcl šľahačková smotana
  • 1dcl kyslá smotana
  • 250g tvaroh
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 PL medu
  • 2 PL hnedého cukru
  • 2 PL kokosového pudingu
  • 2 vajcia

Čokoládová ganache

  • 100g čokolády na varenie
  • 30ml smotany na šľahanie

Smotanu necháme zovrieť, odstavíme z ohňa a prisypeme do nej nasekanú čokoládu. Počkáme, kým sa čokoláda takmer roztopí a polevu poriadne premiešame (ak je poleva prílič hustá, zriedime ju smotanou)

Postup

  1. Ďatle zalejeme horúcou vodou a necháme aspoň 15 minút odstáť, aby zmäkli. Ak máte viac času, môžete ďatle nechať mäknúť v studenej vode aj cez noc
  2. Zmäknuté ďatle rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme orechy a vločky a opäť mixujeme
  3. Pridáme kokos, štipku soli, roztopené maslo a spolu zmiešame. Zmes nasypeme do tortovej formy, poriadne popritláčame ku okrajom formy a vložíme do chladničky kým si pripravíme krém
  4. V miske vymiešame cream cheese s  tvarohom, medom a cukrom
  5. Primiešame kyslú aj šlahačkovú smotanu a dve lyžičky kokosového pudingu
  6. Po jednom pridáme vajíčka. Krém s vajíčkami už ale dlho nemixujeme, len toľko, aby sa vajíčka spojili s krémom.
  7. Krém vylejeme na vychladnutý krust a pečieme pri 170 stupňoch približne 45-50 minút
  8. Cheesecake necháme vychladnúť (najlepšie v otvorenej rúre, aby nesplasol)
  9. Vrch cheesecaku polejeme čokoládovou ganache a dozdobíme originál alebo domácimi rafaello guličkami
jednoduchý kokosový cheesecake
vjednoduchý kokosový cheesecake

No Comments

Leave a Reply