Jednoduché cestoviny s tuniakom

cestoviny-s-tuniakom

Svetom sa šíri korona vírus a v tej súvislosti som na internete zachytila iniciatívu #varimzozasob. Jej pointou je varenie jedál z takých surovín, ktoré máte doma a nemusíte kvôli nim chodit do obchodu. No a presne z takých ingrediencií sú aj tieto cetoviny s tuniakom. Rýchle, chutné, jednoduché, navarené zo zásob. Ak vám nejaká ingrediencia predsalen chýba, nebojte sa experimentovať a nahradiť ju niečím iným, prípadne do receptu pridať niečo extra. Mne by sa do receptu napríklad ešte hodili olivy, tie som však doma už nemala. Takže vám prajem veľa radosti z varenia a hlavne veľa zdravia v tomto čase nečase.

Ingrediencie:

  • hrubé špagety
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 1 konzerva tuniaka
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • sušené paradajky (5ks)
  • korenie
  • oregano
  • čerstvá bazalka
  • syr na posypanie

Postup

  1. Špagety uvaríme podľa návodu
  2. V panvici na olivovom oleji opražíme cibuľu s cesnakom
  3.  Pridáme konzervu paradajok, soľ, korenie, oregano a dusíme aspoň 5 minút (podľa potreby podlejeme vodou)
  4. Po piatich minútach zmes rozmixujeme ponormým mixérom
  5. Omáčku vrátime na panvicu, pridáme nakrájané sušené paradajky, tuniaka a bazalku
  6. Uvarené špagety zmiešame s omáčkou v panvici, a môžeme nechať pár minút postáť, aby sa chute spojili
  7. Podávame posypané syrom

Dobrú chuť!😊

cestoviny-s-tuniakom

1 Comment

  • Hanka 1 týždeň ago Reply

    Majka, zase raz som sa rozplývala pri jedle podľa Tvojho receptu.. chutia viac než vynikajúco! 😊

Leave a Reply