Rýchla hrášková polievka

Dnešná hrášková polievka patrí medzi moje najobľúbenejšie polievky. Moja mamina je zástancom teórie, že “polievka je základ” v duchu ktorej ma vychovala. Preto keď je polievka chutná a výživná, druhý chod ani nepotrebujem. Táto krásne zelená hrášková spĺňa obe kategórie, keďže jednak výborne chutí a tiež obsahuje vitamíny K, E, A, skupiny B či kyselinu listovú. Okrem iného je naozaj veľmi jednoduchá a nenáročná na suroviny, čiže ju zvládne aj začiatočník v kuchyni. A ak už patríte medzi skúsenejších kulinárov, verím že vás jej nenáročnosť len poteší. Tak poďme spoločne na to!

Ingrediencie

  • 1 balíčk mrazeného hrášku
  • 4 dcl zeleninového vývaru alebo vody
  • 1 menšia cibuľa
  • kokosový alebo olivový olej
  • korenie
  • soľ

Recept:  jednoduchá hrášková polievka

 

 

Postup prípravy

  1. Na kokosovom alebo olivovom oleji orestujeme cibuľku pokrájanú na malé kúsky do zlatista. 
  2. K cibuľke pridáme mrazený hrášok, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom alebo vodou. (Ak nemáte vývar, môžete si to uľahčit bio zeleninovým bujónom. Ani voda však nie je problém)
  3. Hrášok povaríme približne 5 minút a polievku odstavíme z ohňa
  4. 1/3 hrášku odoberieme bokom a zvyšok spolu pomixujeme ponorným mixérom. Je dobré mixovať zmes po menších častiach, aby výsledná polievka nadobudla krémovú chuť.
  5. Keď sú 2/3 polievky rozmixované, pridáme k nej zvyšný hrášok a na minútu privedieme do varu. Podľa chuti dochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou.
  6. Hráškovú polievku môžeme podávať s bielym jogurtom a opraženým chlebíkom

Dobrú chuť!

Recept:  jednoduchá hrášková polievka