Fazuľa s ryžou na spôsob chilli sin carne

fazula z konzervy s ryžou

Že budem raz pridávať na blog recept na fazuľu z konzervy, tak to som si fakt nemyslela. Ale situácia ohľadom korona vírusu je taká aká je, preto si myslím že je na mieste, pridávať aj také recepty, kvôli ktorým nemusíte chodiť do obchodu. Recepty z ingrediencií, ktoré máte doma.

Fazuľa z konzervy je jedno z mála jedál, ktoré zvykol pripravovať môj tatko. Doma nevariel často, ale keď už, tak práve fazuľu s ryžou alebo s cestovinou. Jeho špecialitou bolo do omáčky pridať aj feferónku a následne nás presviedčať, že to vôbec nie je štiplavé a ak aj náhodou trochu je, tak že my to predsa máme radi. Nemali sme. V recepte preto chilli neudávam, ale ak ste fanúšikom štiplavého jedla, kľudne si ju tam pridajte.

Tak vám prajem veľa radosti z varenia no najmä veľa zdravia v tomto čase nečase!

Ingrediencie

  • 1 konzerva červenej fazule s kukuricou (najlepšie je bonduelle mexicana)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 dcl červeného vína
  • olivový olej
  • proscuitto alebo slaninka alebo čo doma nájdete
  • soľ, korenie majoránka
  • ryža
  • syr na posypanie

Postup

  1. Ryžu alebo cestoviny uvaríme podľa návodu
  2. Cibuľu a cesnak nakrájané na malé kúsky na pár minút opražíme na olivovom oleji
  3. Pridáme proscuitto alebo slaninku a jemne opečieme
  4. Ďalej pridáme konzervu fazule, premiešame, podlejeme červeným vínom a podusíme
  5. Podľa chute pridáme soľ, korenie a majoránku
  6. Podávame s ryžou alebo cestovinou posypané syrom

 

fazula z konzervy s ryžou

 

No Comments

Leave a Reply