Fantastické lasagne

lasagne recept

Lasagne jednoznačne patria medzi moje najobľúbenejšie jedlá z talianskej kuchyne. Zvykla som ich jesť iba v reštaurácií, ale táto nekončiaca korona ma donútila pripraviť si ich doma. Pustila som sa do prípravy a vznikol z toho tento recept na naozaj úžasné lasagne, ktoré chutia ako z reštaurácie.

Príprava lasagní nie je nič náročné, avšak vyžaduje si svoj čas. Ak si chcete proces trošku uľahčiť, odporúčam kúpiť lasagňové pláty, ktoré netreba vopred predvariť. Ušetrí vám to nie len čas, ale aj riadyy 🙂 Čo sa týka hovädzieho mäsa, my si ho dávame mlieť priamo u mäsiara. Tak presne vieme, čo v mäse je a čo jeme.

Ingrediencie lasagne

  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400g mletého hoväzdieho mäsa
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 250 ml kvalitného paradajkového pretlaku
  • 2 čl sušenej bazalky
  • 2 čl hnedého cukru
  • soľ, korenie
  • 250g riccoty
  • 1 vajíčko veľkosti S
  • 100 g tvrdého plátkového syra
  • 1 mozzarella alebo 100g parmezánu
  • cca 16 lasagňových plátov

Postup lasagne

  1. Na olivovom oleji orestujeme na malé kúsky nakrájanú cibuľu a cesnak
  2. Pridáme mleté hovädzie mäso a restujeme kým mäso úplne nezhnedne
  3. Mäso osolíme a okoreníme, pridáme k nemu konzervu lúpaných paradajok spolu s rajčinovám pretlakom. Premiešame, pridáme bazalku a hnedý cukor a necháme dusiť 30 minút
  4. Riccotu osolíme a zmiešame s vajíčkom (môžete primiešať sušenú/čerstvú petrženovú vňať alebo sušenú/čerstvú pažítku)
  5. Podľa inštrukcií na obale lasagňových plátov lasagne buď vopred uvarte alebo použite surové (ja som moje lasagne vopred predvarila, približne 5 minút v horúcej vode)
  6. Na spodok zapekacej misi pridáme trochu mäsovej omáčky. Na omáčku rovnomerne rozložíme lasagňové pláty. Pokračujeme vrstvou riccoty, dvomi plátkami tvrdého syra a mäsovou plnkou. Na mäsovú plnku opäť poukladáme vrstvu lasagní a takto pokračujeme, kým dovŕšime okraje zapekacej misy. Poslednou vrstvou by mala byť mäsová plnka, ktorú posypeme nastrúhanou mozarellou (môžeme použiť aj nastrúhaný parmezán)
  7. Lasagne vložíme do trúby predhriatej na 175 stupňov a zapekáme približne 30-40 minút
  8. Hotové lasagne podávame samotné alebo so šalátom

Dobrú chuť!

lasagne recept
lasagne recept
lasagne recept

No Comments

Leave a Reply