Leto u nás doma patrí domácim zmrzlinám a nanukom. Deti ich zbožňujú a ja sa teším z toho, že majú radosť a zároveň jedia zdravo. Radi pripravujeme nanuky čisto z ovocia, no tektokrát to chcelo zmenu, tak sme vyskúšali nanuky z jogurtu. Nič jednoduchšie snáď neexistuje, pretože vám stačí jogurt, granola a maslo a jogurtové nanuky sú na svete. Nepotrebuejte ani formičky na nanuky, ale vystačíte si s formičkami na ľad a drevenými paličkami. Nanuky sú mini, také akurát do destkých ručičiek.
Čo sa týka príchute nanukov, je na vás, aký druh jogurtu zvolíte. My sme použili vanilkový a orechový jogurt a nanuky boli výborné. Keď už zvolíte akúkoľvek príchuť jogurtu, dôležité je, aby jogurt obsahoval čím vyššie percento tuku. Ideálnymi adeptmi na prípravu nanukov sú 10% jogurty (v našom prípade to boli už klasicky jogurty Sabi). Pre vylepšenie nanukov môžete rovnako ako ja, pridať do vnútra aj štipku domáceho karamelu. Pripravíte si ho veľmi jednodcuho, rcept naň nájdete nižšie pod receptom.
Tieto jogurtové nanuky pripomínajú cheesecake, pretože spodok formičiek je vystlaný granolovou crustou. Tú si pripravíte veľmi jednodnoducho, zmiešaním rozmixovanej granoly podľa vašej chute s roztopeným maslom. Ak nemáte granolu, môžete si ju upiecť (napríklad poľa tohto receptu), alebo nahradiť maslovými keksami alebo úplne vynechať a mať nanuky čisto jogurtové.
Ingrediencie jogurtové mini nanuky
- 3/4 hrnčeka granoly
- 30g roztopeného masla
- Ochutený Sabi Jogurt
- (karamel)
- forma na ľad
- drevené paličky
Postup jogurtové mini nanuky
- Granolu nasypeme do mixéra a rozmixujeme
- Pridáme k nej roztopené maslo a poriadne premiešame
- Na spodok formičiek na ľad dáme granolu zmiešanú s maslom a pritlačíme ku dnu
- Na granolu nalejeme jogurt podľa vašej chuti, pridáte karamel (ak máte) a drevenú nanukovú paličku zapicheneme až do granoly
- Naplnené formičky vložíme do mrazničky apsoň na dve hodiny
- Zamrznuté mini jogurtové nanuky vyberieme z mrazničky a podávame
Recept domáci karamel
1/2 hrnčeka cukru, 20g masla, 0,75dcl smotany na šľahanie. V hrnci rozpustíme cukor, pridáme maslo a smotanu na šľahanie. Premiešame, necháme prejsť varom, odstavíme z ohňa a prelejeme do menšej nádobky. Počkáme, kým karamel jemne na izbovú teplotu a používame



No Comments