Čokoládový cheesecake

cokoladovy cheesecake

Cheesecake sa u nás za tie roky stal klasikou, už len podľa nálady obmieňam príchute či topingy. Luki má jednoznačne najradšej karamelový a ovocný, ja zase makový alebo tento čokoládový. Na čokoládovom cheesecaku mám rada, že chutí ako čokoládový pribináčik. Cheesecake mi trochu praskol, ale to vôbec nevadí, pretože navrch ešte ide mrazené ovocie. Jednak zakamufluje prasklinu, ale taktiež celý koláč perfektne osvieži.

Ingrediencie

Korpus

  • 200g maslových keksov
  • 40g ovsených vločiek 
  • 90g masla

Krém

  • 250g plnotučného tvarohu
  • 250g cream cheese 
  • 250g mascarpone
  • 3PL cukru 
  • 1 vanilkový cukor
  • 100ml smotany na šlahanie
  • 100ml kyslej smotany
  • 200g čokolády na varenie
  • 2 PL čokoládového pudingu
  • 2 vajcia

Ovocná poleva

  • mrazené ovocie
  • vanilkový cukor
  • 1 PL vanilkového pudingu-prášku

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 175 stupňov
  2. Maslové keksíky rozmixujeme s ovsenými vločkami a zmiešame s roztopeným maslom
  3. Keksy nasypeme do tortovej formy, poriadne popritláčame ku okrajom formy a dáme do chladničky kám pripravíme krém
  4. V miske vymiešame cream cheese s  tvarohom, mascarpone  a cukrom
  5. Primiešame kyslú aj šlahačkovú smotanu a roztopenú čokoládu
  6. Cez sitko pridáme 2 PL čokoládového pudingu a poriadne premiešame, aby nevznikli hrudky
  7.  Po jednom pridáme vajíčka. Krém s vajíčkami už ale dlho nemixujeme, len toľko, aby sa vajíčka spojili s krémom.
  8. Krém vlejeme na keksíkový krust a pečieme pri 175 stupňoch približne 50 minút
  9. Cheesecake necháme vychladnúť (najlepšie v otvorenej rúre, aby nesplasol)
  10. Mrazené ovocie v hrnci zohrejeme s vanilkovým cukrom a vanilkovým pundingom
  11.  Vychladnutý cheesecake polejeme ovocím a buď necháme stuhnúť alebo podávame s teplým ovocím

Dobrú chuť!

 

cokoladovy cheesecake

cokoladovy cheesecake

 

No Comments

Leave a Reply