Bulgur s kuracím mäsom

bulgur_s_kuracim_masom_a_zeleninou

Ako milovníčka zdravých a jednoduchých receptov nedám na bulgur s kuracím mäsom a zeleninou dopustiť. Bulgur je druh obilniny, ktorá sa vyrába z lúpanej pšenice, je plná vlákniny, vitamínov, je ľahko stráviteľná a má nízky glykemický index čo znamená, že nevyvoláva rýchly nárast hladiny cukru v krvi. Bulgur je všestranný a ľahko prípraviteľný, má bohatú orechovú dochuť a dokonale sa hodí napríklad k chrumkavému kuraciemu mäsu.

Pri tomto recepte som kuracie mäso marinovala v kyslej smotane, vďaka čomu je mäso extra štavntaté. Netreba ho marinovať dlho, dôležité je opiecť ho spolu s prebytočnou kyslou smotanou a následne pár minút udusiť pod pokrievkou. Za mňa úplný gamechanger, čo sa týka šťavnatých kuracích pŕs!

Ingrediencie:

  • 1 hrnček bulguru
  • 50 g kyslej smotany
  • 2 kuracie prsia
  • rajčiny
  • kukurica
  • uhorka
  • olivy
  • šalát
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Dressing:

  • 150g kyslej smotany
  • 2 čl olivového oleja
  • 2 čl lyžičky kečupu
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky horčice
  • bazalka
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Najprv si pripravíme kuracie prisia. Prekrojíme ich pozdĺž, aby neboli také hrubé, osolíme a okoreníme. Následne ich zalejeme kyslou smotanou a necháme marinovať aspoň 10 minút.
  2. Následne ich opečieme na olivovom oleji z každej strany do zlata, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť približne 10 minút
  3. Kým sa kuracie prsia pripravujú, uvaríme si bulgur. Najprv ho premyjeme studenou vodou a uvaríme v dvojnásobku vriacej osolenej vody po dobu 10 minút.
  4. Zeleninu si nakrájame a vložíme do väčšej misky.
  5. Všetky ingrediencie na dressing zmiešame v miske a odložíme bokom.
  6. Keď je bulgur uvarený, pridáme ho k zelenenie, osolíme prelejeme olivovým olejom a poriadne premiešame
  7. Mäkké kuracie prsia nakrájame na pásiky a servírujeme s bulgurovým šalátom a smotanovým dressingom.

Dobrú chuť!

 bulgur_s_kuracim_masom_a_zeleninou
bulgur_s_kuracim_masom_a_zeleninou

1 Comment

  • Heni 3 mesiace ago Reply

    bulgur vôbec netreba variť… stačí mu jedno zovretie, vypnúť a za 15-20 min (podľa druhu) nechať “dôjsť” pod pokrievkou…

Leave a Reply