Ako milovníčka zdravých a jednoduchých receptov nedám na bulgur s kuracím mäsom a zeleninou dopustiť. Bulgur je druh obilniny, ktorá sa vyrába z lúpanej pšenice, je plná vlákniny, vitamínov, je ľahko stráviteľná a má nízky glykemický index čo znamená, že nevyvoláva rýchly nárast hladiny cukru v krvi. Bulgur je všestranný a ľahko prípraviteľný, má bohatú orechovú dochuť a dokonale sa hodí napríklad k chrumkavému kuraciemu mäsu.
Pri tomto recepte som kuracie mäso marinovala v kyslej smotane, vďaka čomu je mäso extra štavntaté. Netreba ho marinovať dlho, dôležité je opiecť ho spolu s prebytočnou kyslou smotanou a následne pár minút udusiť pod pokrievkou. Za mňa úplný gamechanger, čo sa týka šťavnatých kuracích pŕs!

Ingrediencie:
- 1 hrnček bulguru
- 50 g kyslej smotany
- 2 kuracie prsia
- rajčiny
- kukurica
- uhorka
- olivy
- šalát
- olivový olej
- soľ, korenie
Dressing:
- 150g kyslej smotany
- 2 čl olivového oleja
- 2 čl lyžičky kečupu
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky horčice
- bazalka
- soľ, korenie
Postup:
- Najprv si pripravíme kuracie prisia. Prekrojíme ich pozdĺž, aby neboli také hrubé, osolíme a okoreníme. Následne ich zalejeme kyslou smotanou a necháme marinovať aspoň 10 minút.
- Následne ich opečieme na olivovom oleji z každej strany do zlata, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť približne 10 minút
- Kým sa kuracie prsia pripravujú, uvaríme si bulgur. Najprv ho premyjeme studenou vodou a uvaríme v dvojnásobku vriacej osolenej vody po dobu 10 minút.
- Zeleninu si nakrájame a vložíme do väčšej misky.
- Všetky ingrediencie na dressing zmiešame v miske a odložíme bokom.
- Keď je bulgur uvarený, pridáme ho k zelenenie, osolíme prelejeme olivovým olejom a poriadne premiešame
- Mäkké kuracie prsia nakrájame na pásiky a servírujeme s bulgurovým šalátom a smotanovým dressingom.
Dobrú chuť!

bulgur vôbec netreba variť… stačí mu jedno zovretie, vypnúť a za 15-20 min (podľa druhu) nechať “dôjsť” pod pokrievkou…