Bábovka z kyslého mlieka

Bábovka z kyslého mlieka

Recept na bábovku z kyslého mlieka (acidka) vznikol veľmi spontánne, keď som namiesto normálneho mlieka kúpila acidofilné. Acidko doma ako také veľmi nepijeme, jedine k bryndzovým haluškám, na ktoré som doma okem toho acidka nič nemala. Preto mi bolo ľúto, aby kyslé mlieko nevyšlo na zmar a vymyslela som si recept na túto bábovku. Odvtedy kupujeme kyslé mlieko pravidelne, len kvôli tejto bábovke. Luki je z nej úplne nadčený, vraví že je to najlepšia bábovka akú kedy jedol. To ma veľmi teší, lebo bábovka je veľmi jednoduchá, vláčna a tiež do nej nejde veľa cukru. My ju máme najradšej ku kávičke alebo na raňajky k jogurtu. S čím máte najradšej bábovku vy? Napíšte mi do komentára, som zvedavá!:)

Ingrediencie

  • 5 vajec
  • 3/4 hrnčeka hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 90g roztopeného masla
  • 1 hrnček kyslého mlieka (acidka)
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 a 3/4 hrnčeka múky (3/4 h hladkej špaldovej a 1 h obyč hladkej )
  • 2PL kakaa
  • Nasekané oriešky a čokoláda podľa chute

Postup

  1. Bielka vyšľaháme na sneh
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme roztopené maslo, acidofilné mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Jemne vmiešame bielky
  4. Cesto rozdelíme do dvoch misiek do jednej misky cez sitko pridáme kakao
  5. Do cesta môžeme pridať nasekané oriešky a čokoládu pre ešte lepšiu chuť
  6. Cesto striedavo vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme 40minút na 175C

Dobrú chuť!

Bábovka z kyslého mlieka

Comments (7)

  • Hanka 4 roky ago Reply

    Úplne sa stotožňujeme s Lukášom, je to ozaj najlepšia bábovka, akú sme doteraz jedli 😉 Už sa teším na ďalšie recepty Majka 🙂

    Majka 4 roky ago Reply

    Wow Hanka, tak to je veľká pochvala, ďakujem!! 🙂

  • Minky 3 roky ago Reply

    Babovka je uzasna :). Nemala som polohrubu muku, tak som dala obycajnu hladku zmiesanu s kokosovou a jeden hrncek spaldovej celozrennej hladkej a je skvela, dakujem za tento receptik, ukladam 🙂

    Majka 3 roky ago Reply

    Ahoj Minky, jej tak to sa veľmi teším že chutila! Super nápad s tou kokosovou a špaldovou múkou! 🤗

  • Táňa 2 roky ago Reply

    Dnes sa na ňu chystám, tak si držím palce, aby mi vyšla takto krásne a chutne! 😊🤞🏼

  • Jana 2 roky ago Reply

    Maji, tato babovka je maga. Mne velmi chuti. Uz mam normalne navyk, ze acidko je jednou z “must to have home” potravinou 🙂
    Myslis si, ze by sa to dalo pouzit aj ako korpus na tortu, upecene v tortovej forme samozrejme.

    Majka 2 roky ago Reply

    Jeeej Jani, tak to sa neskutočne teším!! Vidíš, to je dorbý nápad! Síce som to neskúšala, ale myslím, že by to malo vyjsť. Drzím palce a ďakujem za spätnú väzbu! :)))))

Leave a Reply