Bábovka z kyslého mlieka

Bábovka z kyslého mlieka

Recept na bábovku z kyslého mlieka (acidka) vznikol veľmi spontánne, keď som namiesto normálneho mlieka kúpila acidofilné. Acidko doma ako také veľmi nepijeme, jedine k bryndzovým haluškám, na ktoré som doma okem toho acidka nič nemala. Preto mi bolo ľúto, aby kyslé mlieko nevyšlo na zmar a vymyslela som si recept na túto bábovku. Odvtedy kupujeme kyslé mlieko pravidelne, len kvôli tejto bábovke. Luki je z nej úplne nadčený, vraví že je to najlepšia bábovka akú kedy jedol. To ma veľmi teší, lebo bábovka je veľmi jednoduchá, vláčna a tiež do nej nejde veľa cukru. My ju máme najradšej ku kávičke alebo na raňajky k jogurtu. S čím máte najradšej bábovku vy? Napíšte mi do komentára, som zvedavá!:)

 

Ingrediencie

  • 5 vajec
  • 1/2 hrnčeka +1PL hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 90g roztopeného masla
  • 1 hrnček kyslého mlieka (acidka)
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 hrnčeky múky (1h hladkej špaldovej a 1h obyč polohrubej )
  • 2PL kakaa
  • Nasekané oriešky a čokoláda podľa chute

Postup

  1. Bielka vyšľaháme na sneh
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme roztopené maslo, acidofilné mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Jemne vmiešame bielky
  4. Cesto rozdelíme do dvoch misiek do jednej misky cez sitko pridáme kakao
  5. Do cesta môžeme pridať nasekané oriešky a čokoládu pre ešte lepšiu chuť
  6. Cesto striedavo vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme 40minút na 175C

Dobrú chuť!

Bábovka z kyslého mlieka

1 Comment

  • Hanka 3 týždne ago Reply

    Úplne sa stotožňujeme s Lukášom, je to ozaj najlepšia bábovka, akú sme doteraz jedli 😉 Už sa teším na ďalšie recepty Majka 🙂

Leave a Reply